Particulieren

Psymind

Hoe start een coachingstraject?

We beginnen altijd met een vrijblijvend en verkennend intakegesprek. Hierin bespreken we de doelen. Vervolgens ontvang je een offerte. Omdat elk traject maatwerk is, kunnen we niet op voorhand een vast tarief afgeven. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek en een prijsopgave.

Het traject bestaat meestal uit 5 á 6 gesprekken. De gesprekken zijn om de twee of drie weken en duren een uur tot anderhalf uur. Tussendoor krijg je huiswerkopdrachten mee, die we de volgende keer bespreken. Zo werk je ook tussen de coachingsgesprekken door actief aan je ontwikkeling.

 

Welke trajecten bieden wij aan?

 

Persoonlijk traject

In een persoonlijk traject onderzoeken we welke vragen je hebt en werken daar gericht aan.
Wij dagen je uit en creëren tegelijk een veilige omgeving. Je kunt daardoor in alle openheid praten over de dingen waar je tegenaan loopt. We stellen altijd (leer)doelen waardoor concreet wordt wat je wilt veranderen. We geven je kennis en inzichten, maar ook tips hoe die toe te passen. Het gaat jou er immers om dat je iets anders wilt doen!

 

E-coaching

We werken ook regelmatig via e-coaching. De gesprekken vinden dan plaats via e-mail, telefoon of sms. Prettig als je weinig tijd hebt en toch gericht aan je doel wilt werken. Jij bepaalt het tempo en het tijdstip. E-coaching kan voor sommige vraagstukken heel effectief zijn. Door te schrijven word je je bewust van gedachten en gevoelens en schrijf je dingen letterlijk van je af. Dit stopt vervelend piekergedrag. Ook dit traject start met een vrijblijvend intakegesprek (digitaal of face- to- face). Daarna ontvang je een offerte met daarin de coachingsvraag en -vorm, de tijden (vast of variabel), de reactietijd en de duur van het traject. Ook bij de e-coaching krijg je huiswerkopdrachten en verdiepingsvragen mee.

 

Psymind strippenkaart Coaching

Geen behoefte aan een traject? Dan kun je ook een strippenkaart kopen. Hiermee koop je vooraf een aantal coachstrippen (mailwisselingen of gesprekken) in, bijvoorbeeld 5, 10, 15 of 20. Je bepaalt zelf wanneer en waarvoor je deze gebruikt. Bijvoorbeeld als je een moeilijk (sollicitatie)gesprek wilt voorbereiden.

 

Workshops / Trainingen

Soms is het effectief om met een groep mensen (maximaal 12 deelnemers) aan de slag te gaan in een workshop of training. Je leert dan van elkaar. De workshops zijn interactief en gebaseerd op ervarend leren. Gemiddeld duurt een workshop een dagdeel met een terugkomsessie. In de tussentijd ga je met het geleerde aan de slag en in de terugkomsessie evalueer je dit in de vorm van intervisie. De trainingen zijn gebaseerd op hetzelfde principe maar duren langer (2- of 3-daagse trainingen).

 

Voorbeelden van trainingen die wij geven:

  • Energiemanagement, balans tussen werk en privé
  • Loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling
  • Ontwikkelen van competenties in je baan
  • Begeleiding bij stress en burn-out
  • Beweging in je mind, een leven lang leren

 

Wat levert een coachings- trainingstraject jou op?

Je vergroot je zelfkennis en krijgt inzicht in je persoonlijke overtuigingen, waarden en drijfveren. Je leert reflecteren op je gedrag en het effect hiervan op jouw omgeving. Je wordt effectiever in je gedrag. Je krijgt hiervoor concrete hulpmiddelen aangereikt. Het resultaat: meer zelfvertrouwen, meer energie en je leert doorzetten, ook in lastige situaties.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>