Stress en burn-out

Stress en burn-out

  • Hoe ga ik om met stress?
  • Hoe herken ik een burn-out en wat kan ik doen om het te voorkomen?
  • Hoe krijg ik meer balans tussen mijn werk en privé?
  • Wat kost en geeft mij energie?

Persoonlijke begeleiding

In een aantal gesprekken word je begeleid in het omgaan met stress, burn-out of overspannenheid.

We inventariseren de problemen waar je tegenaan loopt en brengen de situatie met een aantal vragenlijsten in beeld. We geven je informatie over stress, burn-out en overspannenheid. We bespreken je dagstructuur, slaaphygiëne en doen ontspanningsoefeningen en piekerstop oefeningen.

Vervolgens gaan we aan de slag met energiegevers en energievreters, het vergroten van je persoonlijke vaardigheden, grenzen stellen, nee-zeggen, voor jezelf opkomen en anders leren omgaan met gedachten.  Regie ervaren in nieuwe of lastige situaties door het bewuster inzetten van nieuw of ander gedrag. Reorganisatie van de binnenwereld.

In de laatste gesprekken gaat de aandacht uit naar het opbouwen van activiteiten, de conditie verbeteren, de rollen in het gezin, de betekenis van werk en de begeleiding van het terugkeren naar werk. Reorganisatie van de buitenwereld.

Wat levert het je op?

Nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden die je direct in de praktijk kunt toepassen. Je kunt je verhaal kwijt en je krijgt daar feedback op. Wij hebben een ruime ervaring in het begeleiden van mensen met stressklachten, burn-out of overspannenheid. Wij doen dit zowel in de huisartsenpraktijk, als in de zakelijke dienstverlening. Wij bieden naast stress en burn-out begeleiding ook loopbaancoaching aan, zodat het terugkeren naar werk soepel verloopt.