Gratis ontwikkeltraject voor werkenden en werkzoekenden

Vanaf 1 december 2020 kan je kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een loopbaanadviseur. Het doel is zicht te krijgen op je kansen op de arbeidsmarkt in de huidige situatie. Regie nemen over je loopbaan. Hoe wil je het werk de komende jaren inrichten, wil je nog veranderen van baan, of andere werkzaamheden doen. Een loopbaantraject geeft inzichten in hoe verder, en wat er voor nodig is om gezond en met plezier te blijven werken.

Noodpakket banen en economie

  • Het kabinet wil met dit pakket mensen helpen om zich aan te passen aan de nieuwe economische realiteit. Werkgevers die de NOW-regeling aanvragen zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen.

Crisisprogramma ‘NL leert door’

  • Het kabinet heeft 50 miljoen euro uitgetrokken voor dit programma. Mensen kunnen kosteloos ontwikkeladviezen en online scholing volgen. Het pakket kan een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen.

Nadenken over jouw toekomst in crisistijd

  • Minister Koolmees is blij dat mensen vanaf deze zomer als aan de slag kunnen met hun loopbaanadviseur. “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Aanmelden voor een ontwikkeltraject?

  • Mail naar: info@psymind.nl of bel 06-22202549. Leuk om binnenkort te starten en nieuwe stappen te zetten in jouw loopbaan.